Botic van de Zandschulp NK Tennis 2022

Van de Zandschulp verslaat Griekspoor en blijft Nederlands kampioen

Botic van de Zandschulp heeft voor het tweede jaar op rij het NK Tennis op zijn naam geschreven. In de finale op het National Tennis Centrum in Amstelveen was hij met 7-6 7-5 te sterk voor Tallon Griekspoor.

De als eerste geplaatste Van de Zandschulp en tweede reekshoofd Griekspoor zijn trainingsmaatjes en kennen elkaars spel door en door. Ze speelden afgelopen jaar veel dezelfde toernooien op de ATP Tour. Samen wonnen ze ook hun eerste ATP-titel door in Antwerpen het dubbelspel te winnen.

In de halve finale sloeg Van de Zandschulp zich in straight sets langs Alec Deckers. Griekspoor had drie sets nodig om zich te ontdoen van Robin Haase.

De eindstrijd in Amstelveen werd gekenmerkt door harde klappen vanaf de baseline. Het was Griekspoor die als beste uit de startblokken schoot en bij 5-2 een setpunt niet benutte. Van de Zandschulp repareerde de achterstand toen het tweede reekshoofd voor de set ging serveren.

Een tiebreak moest uiteindelijk de beslissing brengen. Hierin was de nummer één van Nederland nipt beter en pakte de tiebreak met 7-5 en daarmee toch de openingsset.

Het publiek langs het fraaie centre court zag dat Van de Zandschulp ook in het tweede bedrijf net iets preciezer was. De titelverdediger nam aan het einde van de set afstand en won daarmee de partij met 7-6 7-5.