MF BJKC 16 april 2022DSC08793

Elise Tamaëla maakt selectie TeamNL Billie Jean King Cupteam bekend voor play-off duel tegen Frankrijk

Update 4 november: Arianne Hartono is geblesseerd en kan helaas niet meespelen. Ze wordt vervangen door Lexie Stevens.

Elise Tamaëla, captain van het TeamNL Billie Jean King Cupteam heeft de selectie bekend gemaakt voor de Billie Jean King Cup by Gainbridge tegen Frankrijk. Ze neemt Lesley Pattinama-Kerkhove (WTA-188), Suzan Lamens (WTA-193), Lexie Stevens (WTA-432) en Demi Schuurs (WTA Doubles-14) mee. TeamNL speelt op 11 en 12 november in Le Portel in Frankrijk tegen Frankrijk voor behoud in de Wereldgroep.

Captain Elise Tamaëla: “Ik ben blij dat deze speelsters zich beschikbaar hebben gesteld voor het team. Het wordt een enorme uitdaging om ons te plaatsen voor de Billie Jean King Cup Qualifiers. Frankrijk heeft een supersterk team met 4 spelers in de top 100. Ze hebben al goede resultaten neergezet in de Billie Jean King Cup wedstrijden, maar verloren in april net van Italië. Natuurlijk is het jammer dat we niet thuis kunnen spelen, maar ik hoop dat er veel supporters afreizen naar Le Portel om ons aan te moedigen. De Oranjefans zorgen altijd voor een unieke sfeer en geven een extra steuntje in de rug, waardoor we onze tegenstanders net wat meer kunnen bieden. We gaan er in ieder geval vol voor!". Kiki Bertens reist mee met het team als assistent-coach.

Speciaal voor alle Oranjefans die bij dit duel aanwezig willen zijn om TeamNL aan te moedigen organiseert de KNLTB een 2-daagse fanreis (exclusief overnachting). Meer info vind je hier.

Billie Jean King Cup by Gainbridge

In dit play-off duel worden de wedstrijden in twee dagen gespeeld. Op vrijdag worden er 2 enkelspelen gespeeld. Ook de zaterdag start met 2 enkelspelen, gevolgd door een dubbelspel (2 gewonnen sets). De locatie van de ontmoeting is stadion Le Chaudron in Le Portel.

De Billie Jean King Cup ontmoeting van TeamNL tegen Frankrijk wordt helaas niet in Nederland georganiseerd. Door last-minute en onverwachte afzeggingen was er slechts beperkte tijd om een nog beschikbare locatie te vinden die voldoet aan de minimale eisen van de International Tennis Federation (ITF). (Meer info)

Het Nederlandse team verloor in april thuis tegen Spanje en speelt daarom de Play-offs. De winnaar van dit duel handhaaft zich in de Wereldgroep en mag zich volgend jaar via de Billie Jean King Cup Qualifiers proberen te plaatsen voor de Finals. De verliezer daalt af naar de zone Groep I.

Overige duels in de Play-offs op 11 en 12 november zijn:

  • Frankrijk - Nederland
  • Kroatië - Duitsland
  • Roemenië - Hongarije
  • Oostenrijk - Litouwen
  • Japan - Oekraïne
  • Argentinië - Brazilië
  • Slovenië - China
  • Mexico - Servië

Kijk voor meer info over de Billie Jean King Cup op www.billiejeankingcup.com.