PRD28542

De Groot en Schröder winnen wereldtitels in Oss

Diede de Groot is in Oss gekroond als wereldkampioene in het rolstoeltennis. De nummer één van de wereld versloeg in de enkelspelfinale van de Wheelchair Tennis Masters rivale Yui Kamiji uit Japan overtuigend met 6-2 6-2.

De eindzege in Oss betekende voor de 25-jarige De Groot haar 72ste winstpartij op rij. Twee jaar geleden was het Kamiji die haar voor het laatst wist te verslaan.

De Groot was de hele week in Sportcentrum de Rusheuvel oppermachtig en verloor geen enkele set. Ze moest in vijf partijen slechts 13 games afstaan richting haar vijfde individuele wereldtitel.

Samen met Aniek van Koot legde De Groot ook beslag op de dubbeltitel. Het duo rekende in de titelstrijd af met Jiske Griffioen en Momoko Ohtani uit Japan. Het werd 6-0 6-4 voor het als eerste geplaatste duo.

Een tweede plaats in het mannendubbelspel was er voor Tom Egberink en Ruben Spaargaren. Het Nederlandse koppel moest met 6-1 6-2 zijn meerdere erkennen in Martin de la Puente en Gustavo Fernandez.

Quads
Sam Schröder was de beste in het onderdeel Quads. In een Nederlandse finale wist hij Niels Vink met 6-3 6-0 te verslaan.

In het dubbelspel waren Vink en Schröder ook de sterksten. In de titelstrijd gunden ze Heath Davidson en Robert Shaw slechts één game: 6-1 6-0.

Bekijk hier alle uitslagen van de Wheelchair Tennis Masters.