WhatsApp Image 2022 09 12 at 14.55.33

Oranje op weg naar Davis Cup Finals: ‘We hebben een goed team’

Het TeamNL Davis Cupteam maakt zich op voor de groepsfase van de Davis Cup Finals, die van 13 tot en met 18 september wordt gehouden.

Oranje is in een poule geplaatst met Kazachstan, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. De twee landen die na de onderlinge confrontaties in de Emirates Arena in Glasgow op plek één en twee zijn geëindigd mogen door naar de knock-out fase, die eind november in Malaga op het programma staat.

Captain Paul Haarhuis heeft Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor en Tim van Rijthoven in zijn selectie opgenomen voor het enkelspel. Dubbelspecialisten Matwé Middelkoop en Wesley Koolhof maken het team compleet.

‘We hebben een goed team, dat tegen elke tegenstander kans maakt. We zullen het zwaar krijgen, maar als we goed spelen dan zijn we in staat om elke wedstrijd te winnen. Met die insteek gaan we ook richting Schotland’, sprak Haarhuis een dag voor vertrek op het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen waar de spelers zich aan het voorbereiden waren.

Nederland komt op de eerste speeldag (dinsdag) in actie tegen Kazachstan. Op papier de zwakste uit de groep met Alexander Bublik (ATP-47) en Mikhail Kukushkin (ATP-214) als bekendste spelers. ‘Als we verder willen komen dan kun je zeggen dat we tegen Kazachstan de meeste kans hebben om te winnen. Aan de andere kant zijn onze jongens goed genoeg om ook de Britten en Amerikanen te kunnen verslaan’, aldus Haarhuis.

De captain waagde zich zelfs nog aan een voorspelling. ‘Amerika wordt eerste. Nederland eindigt op de tweede plek. Groot-Brittannië wordt derde en Kazachstan vierde.’

De selectie van het thuisspelende Groot-Brittannië bestaat uit Cameron Norrie (ATP-9), Daniel Evans (ATP-23), voormalig nummer één van de wereld Andy Murray en de ranglijstaanvoerder in het dubbelspel Joe Salisbury.

De Verenigde Staten wordt vertegenwoordigd door Taylor Fritz (ATP-12), US Opensensatie Frances Tiafoe (ATP-26), Tommy Paul (ATP-34) en het dubbelteam Sock/Ram.

Na het treffen met Kazachstan is het TeamNL DavisCupteam twee dagen vrij. Vrijdag is vervolgens Groot-Brittannië de tegenstander en de groepsfase wordt op zaterdag afgesloten met een ontmoeting tegen Amerika.

Op heel veel support in Glasgow wordt door Haarhuis niet gerekend. ‘De vluchten waren lastig te boeken en bovendien prijzig. Ik verwacht daarom niet veel oranje uitgedoste mensen vanuit Nederland. Hopelijk komen er wel wat expats ons aanmoedigen!’

De Nederlandse tennisfans kunnen de verrichtingen van het TeamNL DavisCupteam volgen via de social mediakanalen van de KNLTB.

De wedstrijden worden live uitgezonden op Ziggo Sport.

Meer informatie, planning en uitslagen van alle wedstrijden en teams vind je hier.