DSC08994

Koolhof ten koste van Rojer naar tweede US Openfinale

Dat er een landgenoot om de dubbelspeltitel van de US Open mocht gaan spelen was voor de halve finale duidelijk. Wesley Koolhof en Neal Skupski namen het immers op tegen Jean-Julien Rojer en Marcelo Arevalo.

Het werd uiteindelijk Koolhof en zijn Britse partner die met 6-4 7-5 de eindstrijd bereikten.

Het debuutjaar van het samenwerkingsverband tussen Koolhof en Skupski verloopt uiterst succesvol. Het team boekte tegen Rojer en Arevalo zijn vijftigste overwinning van het seizoen. Plaatsing voor de Nitto ATP Finals is al verzekerd. Het duo boekte immers al zes toernooizeges, maar wacht nog op Grand Slamsucces.

Dat kan vrijdagavond Nederlandse tijd zo ver zijn als ze het in New York opnemen tegen Rajeev Ram en Joe Salisbury. De Amerikaan en de Brit verdedigen hun titel op Flushing Meadows en sloegen zich na meer dan drie uur spelen via Robert Farah en Juan Sebastian Cabal naar de eindstrijd.

Voor Koolhof wordt het zijn tweede optreden in een US Openfinale. In 2020 was hij aan de zijde van Nikola Mektic niet opgewassen tegen Mate Pavic en Bruno Soares.

De finale start vrijdagavond om 18.00 uur Nederlandse tijd en is live te zien via Eurosport en de Eurosport Player.