MF BJKC 16 april 2022DSC08407

Billie Jean King Cup wedstrijd TeamNL tegen Frankrijk niet in Nederland

De Billie Jean King Cup ontmoeting van TeamNL tegen Frankrijk wordt helaas niet in Nederland georganiseerd. Ondanks dat de KNLTB met twee locaties nagenoeg rond was, kon het evenement op beide locaties om uiteenlopende redenen geen doorgang vinden. Door deze last-minute en onverwachte afzeggingen was er slechts beperkte tijd om een nog beschikbare locatie te vinden die voldoet aan de minimale eisen van de International Tennis Federation (ITF).

Ook het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen is als optie overwogen. Dit leek met enkele aanpassingen een veelbelovende oplossing te zijn, maar helaas kon de Billie Jean King Cup committee het hiermee niet goedkeuren. Dit omdat de aanpassingen niet voldeden aan de minimale voorwaarden voor een locatie. Dit betekent dat de KNLTB genoodzaakt is om de ontmoeting terug te geven aan Frankrijk. Dit heeft als gevolg dat Frankrijk het thuisvoordeel heeft en ook de ondergrond mag bepalen. Hoogstwaarschijnlijk zal de ontmoeting tussen TeamNL en Frankrijk op 11 en 12 november nu dus plaatsvinden in Frankrijk. De exacte locatie is nog niet bekend.

Het teruggeven van de organisatie van de Billie Jean King Cup wedstrijd is geen makkelijke beslissing. Technisch directeur Jacco Eltingh doet dit met pijn in zijn hart: “De KNLTB organiseert al jaren succesvol Davis Cup en Billie Jean King Cup (voorheen Fed Cup) wedstrijden in Nederland. Voor spelers is het altijd fantastisch om voor thuispubliek te strijden. De afgelopen maanden is achter de schermen dan ook hard gewerkt om een geschikte locatie voor dit duel te vinden, waar we zowel voor spelers als publiek een geweldige ervaring konden realiseren. Dat was gelukt, maar helaas moesten we door een afzegging deze week opnieuw op zoek naar een locatie voor dit evenement."