HK210707 0872

Tweede Amstelveen Women’s Open bijna van start

Na Libéma Open is de Amstelveen Women’s Open het grootste internationale toernooi voor vrouwen. In Amstelveen wordt van 4 tot en met 10 juli het ITF 60.000 dollartoernooi georganiseerd.

De eerste editie van het evenement op het Nationaal Tennis Centrum vond vorig jaar door corona zonder publiek plaats. Quirine Lemoine beleefde een fantastische week en ging er met de hoofdprijs vandoor. Dit jaar zal de titelverdedigster, als ze zich weet te kwalificeren, voor het laatst in actie komen. Na het toernooi stopt ze met internationaal tennis.

Suzan Lamens is de hoogst geplaatste landgenote in het schema. De nummer 172 van de wereld is na Anastasia Tikhonova als tweede ingeschaald. Andere speelsters uit de top 200 van de wereldranglijst zijn Joanna Zuger uit Zwitserland, Maja Chwalinska - de Poolse haalde op Wimbledon de tweede ronde - , Grace Min uit Amerika en Dea Herdzelas uit Bosnië en Herzegovina.

Toernooidirecteur Kristie Boogert heeft wildcards voor het hoofdtoernooi uitgedeeld aan Eva Vedder, Merel Hoedt, Lexie Stevens en Jasmijn Gimbrère.

"Ik ben blij dat we dit jaar de tweede editie van dit damestoernooi organiseren in Amstelveen. Het biedt mooie kansen voor aanstormend talent, maar ook voor speelsters die al aan hun professionele carrière zijn begonnen. Ook geeft het de Nederlandse speelsters de mogelijkheid om dichtbij huis punten te halen voor de wereldranglijst. Dit jaar gelukkig met publiek, dus een mooie gelegenheid voor tennisfans om toptennis van dichtbij te zien." aldus Kristie Boogert.

Voor het kwalificatietoernooi liggen wildcards klaar voor Stephanie Visscher, Bente Spee, Nikki Redelijk en Anouck Vrancken Peeters.

Toegang tot de Amstelveen Women’s Open is van maandag tot en met vrijdag gratis. Voor de zaterdag en zondag moet een ticket worden gekocht. Klik hier voor de kaartverkoop.

In het finaleweekend kunnen de wedstrijden ook gevolgd worden via een livestream.

Meer informatie vind je hier.