Elise coaching

TeamNL Billie Jean King Cupteam ontvangt Frankrijk in Play-offs

Het TeamNL Billie Jean King Cupteam treft Frankrijk in de Play-offs thuis op 11 en 12 november. De inzet is behoud van een plek in de Wereldgroep en deelname aan de Billie Jean King Cup Qualifiers in 2023. De locatie van de ontmoeting wordt later bekend gemaakt.

‘Het is een pittige loting. Frankrijk heeft een supersterk team met 4 spelers in de top 100 en de dubbelspelers hebben net Roland Garros gewonnen. Ze hebben al goede resultaten neergezet in de Billie Jean King Cup wedstrijden, maar verloren net van Italië. We zullen ons sterkste team moeten opstellen en er vol voor gaan. Het wordt een lastige klus, en daarom is het wel fijn dat we voor thuispubliek spelen’, liet captain Elise Tamaëla weten. ‘Dat geeft altijd een extra stimulans’.

Het Nederlandse team is door verlies in april thuis tegen Spanje (4-0) veroordeeld tot het spelen van de Play-offs. De winnaar van dit duel mag zich volgend jaar via de Billie Jean King Cup Qualifiers proberen te plaatsen voor de Finals. De verliezer daalt af naar de zone Groep I.

Overige duels in de Play-offs op 11 en 12 november zijn:

  • Nederland - Frankrijk
  • Kroatië - Duitsland
  • Roemenië - Hongarije
  • Oostenrijk - Litouwen
  • Japan - Oekraïne
  • Argentinië - Brazilië
  • Slovenië - China
  • Mexico - Servië