HK220529 0145

Rojer verslaat Middelkoop onderweg naar eerste dubbelfinale Roland Garros

Jean-Julien Rojer heeft voor het eerst in zijn lange loopbaan de finale van het dubbelspel op Roland Garros bereikt. Samen met Marcelo Arevalo versloeg hij Matwé Middelkoop en Rohan Bopanna nipt met 4-6 6-3 10-8.

In Parijs maakt de 40-jarige Rojer zich op voor zijn derde eindstrijd in een Grand Slamtoernooi. In 2015 pakte hij de titel op Wimbledon en twee jaar later zegevierde hij op de US Open. Beide titels won Rojer samen met de Roemeen Horia Tecau. Hij verloor dus nog nooit een titelstrijd in een major.

Arevalo maakt in Parijs zijn debuut in een eindstrijd op Grand Slamniveau. De 31-jarige speler uit El Salvador is de eerste uit zijn land die dit bereikt.

De tegenstanders in de laatste wedstrijd op Roland Garros in het mannendubbelspel komt uit het duel tussen Ivan Dodig en Austin Krajicek tegen Marcel Granollers en Horacio Zeballos. De laatstgenoemden waren in de kwartfinale verantwoordelijk voor de uitschakeling van Wesley Koolhof en Neal Skupski.

Koolhof wist wel beslag te leggen op de titel in het mixdubbel.

De mannendubbelfinale staat voor zaterdag gepland en is live te volgen via de Eurosport Player.