HK210415 444

TeamNL staat voor uitdaging tegen Spanje

TeamNL staat in de Qualifiers ronde van de Billie Jean King Cup voor een uitdaging. Topland Spanje komt namelijk deze week op bezoek. Op vrijdag 15 en zaterdag 16 april wordt in de Maaspoort Sports & Events ’s-Hertogenbosch gestreden om een ticket voor de Billie Jean King Cup Finals.

Dat wereldtoppers Garbine Muguruza en Paula Badosa niet in het vliegtuig naar ons land zaten mag dan misschien een meevaller zijn. Maar dat maakt de berg die TeamNL onder leiding van Elise Tamaëla moet beklimmen er nog steeds aanzienlijk op. De beoogde twee Spaanse singelaars staan namelijk hoger op de wereldranglijst dan Oranje kopvrouw Arantxa Rus.

Sara Sorribes Tormo is de mondiale nummer 49 gevolgd door Nuria Parrizas-Diaz die plaats 52 bezet. Captain Anabel Medina Garrigues beschikt verder over Rebeka Masarova (WTA-128) en dubbelaar Aliona Bolsova.

Rus is met haar ranking van 75 de enige Nederlandse speelster in de tophonderd. De dertigjarige Lesley Pattinama-Kerkhove hoopt nog altijd haar debuut bij de beste honderd speelsters te maken. Op het moment bezet de Zeeuwse plaats 140. Arianne Hartono is voor het eerste geselecteerd en is 25 plaatsen lager op de ranglijst terug te vinden. Dubbelspecialiste Demi Schuurs maakt TeamNL compleet.

Nederland wist nog nooit te winnen van Spanje. Sterker nog; in drie ontmoetingen werd geen punt gepakt. De laatste ontmoeting dateert van 1993 toen Spanje in de kwartfinale van de Wereldgroep met 3-0 te sterk was.

In Den Bosch wordt indoor op gravel gespeeld. Debuterende captain Tamaëla koos voor dezelfde ondergrond als bij de laatste interland tegen China. Vorig jaar won Nederland onder leiding van Paul Haarhuis met 3-2 en kwam Rus sterk voor de dag. Doordat Kiki Bertens met pensioen is neemt Rus het stokje over als kopvrouw van het team. Een nieuwe ervaring voor de linkshandige speelster uit Monster.

Wil je TeamNL aanmoedigen? Dan kun je nog steeds hier je tickets bestellen.

De eerste enkelspelwedstrijd start vrijdag om 14.00 uur en wordt gevolgd door de tweede singel. Zaterdag staan drie partijen op het menu en wordt er om 13.00 uur gestart.

Alle wedstrijden zijn live te volgen via Ziggo Sport en op toptennis.tennis.nl.

Volg ook de social mediakanalen van KNLTB Toptennis voor extra (achter de schermen) content en interviews.