WhatsApp Image 2022 03 03 at 10.47.30 AM

TeamNL favoriet tegen gehavend Canada ‘Van onderschatting is geen sprake’

TeamNL neemt het vrijdag en zaterdag in Den Haag op tegen Canada in de Qualifiers ronde van de Davis Cup. Inzet is een plaats bij de laatste 16 landen van de Davis Cup Finals in september.

Captain Paul Haarhuis kan beschikken over Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor, Robin Haase en de dubbelaars Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop. ‘Dit is absoluut het beste team dat ik onder mijn leiding heb gehad. We hebben twee spelers in de top50 van het enkelspel die het vertrouwen hebben dat ze van iedereen kunnen winnen. Dat bewijzen ze wekelijks. De dubbelaars staan hoog op de ranking en spelen met veel vertrouwen. Ze zijn de laatste weken heel succesvol in de toernooien.’

Canada is naar de Sportcampus Zuiderpark afgereisd zonder hun topspelers Felix Auger-Aliassime en Denis Shapovalov. Alexis Galarneau (ATP-332) en Steven Diez (ATP-294) nemen de enkelspelen voor hun rekening. Dat maakt TeamNL op papier de favoriet in het treffen dat gaat om drie gewonnen wedstrijden.

Van onderschatting is echter geen sprake volgens Haarhuis. ‘Ik denk eerder dat onze jongens wat druk zullen voelen. Het is in Nederland voor eigen publiek en de verwachtingen zijn hoog. Tallon speelde niet lang geleden tegen Diez en dat werd een driesetter. Galarneau is nog onbekend en dat maakt je juist scherp. Onderschatting is er zeker niet. Maar we zijn wel de favoriet.’

Van de Zandschulp opent vrijdag om 14.00 uur de interland tegen Galarneau. ‘Ik heb hem nog niet zien spelen en zal dus wat onderzoek moeten gaan doen. Hij is denk ik wel hun beste speler op gravel dus ik was niet heel verrast dat hij staat opgesteld.’

De tribunes rond de aangelegde indoor gravelbaan op de Sportcampus Zuiderpark zullen gevuld zijn met Oranjefans. Iets waar publieksspeler Griekspoor naar uitkijkt. ‘Ik heb er heel veel zin in. Vanaf de eerste dag dat ik weer op gravel sta voelt het goed. Dat er weer publiek bij mag is heel mooi. Ik kijk er naar uit.’

Het volledige programma:

Vrijdag 4 maart
14.00 uur
Botic van de Zandschulp – Alexis Galarneau
Gevolgd door
Tallon Griekspoor – Steven Diez

Zaterdag 5 maart
13.00 uur
Wesley Koolhof/Matwé Middelkoop – Brayden Schnur/Peter Polansky
Gevolgd door
Botic van de Zandschulp – Steven Diez
Tallon Griekspoor – Alexis Galarneau

Alle wedstrijden zijn live te volgen via Toptennis.tennis.nl en Ziggo Sport.