HK201218 282

Volop landgenoten in finaleweekend ITF Den Haag

Het finaleweekend van de ITF World Tennis Tour Den Haag wordt gedomineerd door Nederlanders. Van de acht halve finalisten (mannen en vrouwen) staan er bij vijf een rood-wit-blauw vlaggetje achter hun naam.

Het mannentoernooi kent een compleet Nederlandse halve finale. De als derde geplaatste Tim van Rijthoven (foto) neemt het zaterdag om 11.30 uur op tegen de in bloedvorm zijnde Jelle Sels. De nummer zes van de plaatsingslijst reisde met een titel op zak van Alkmaar naar Den Haag. Sels was namelijk vorige week bij het ITF-toernooi in de Noord-Hollandse Kaasstad de beste.

De eindstrijd in het mannenenkelspel op zondag kent dus sowieso een Nederlander. Van Rijthoven of Sels neemt het dan op tegen de winnaar van de andere halve finale tussen de Spanjaard Javier Barranco Cosano of Johan Nikles uit Zwitserland.

Vrouwen
In het vrouwentoernooi staan maar liefst drie landgenotes bij de laatste vier in het enkelspel.

Richel Hogenkamp vecht om 10.00 uur met Panna Udvardy om een finaleplek. De 22-jarige Hongaarse is als derde geplaatst. Twee plekjes hoger dan Hogenkamp.

De andere finaliste komt uit het Nederlands onderonsje, dat niet voor 11.30 uur start, tussen Quirine Lemoine en Arianne Hartono. Net als Sels arriveerde Lemoine in Den Haag met een titel op zak.

Deze fraaie wedstrijden kijken kan. Op Sportcentrum de Rhijenhof is de toegang gratis. De wedstrijden thuis volgen met een livestream kan via de toernooiwebsite.