HK190704 469

Wie speelt waar? Van Berlijn tot lokale clubs in Nederland

Deze week wordt het kortste grasseizoen in de tennishistorie gehouden. In Berlijn komen Kiki Bertens en haar collega’s in actie bij de bett1 ACES. In Nederland start de KNLTB Charity Tour.

Drie dagen op gras en drie dagen op hardcourt nemen Bertens, Elena Svitolina, Petra Kvitova, Andrea Petkovic, Anastasija Sevastova en Julia Goerges het in twee minitoernooien tegen elkaar op.

Het eerste deel vindt van maandag tot en met woensdag plaats in het Steffi Graf Stadion. Bertens heeft als tweede reekshoofd een bye in de eerste ronde en start in de halve finale.

Als Bertens de finale bereikt op het gras dan start ze vrijdag ook in de halve finale bij het tweede deel dat op een hardcourtbaan in een hangar op vliegveld Tempelhof wordt gehouden. Verliest ze dinsdag van Kvitova of Petkovic dan speelt ze om de derde/vierde plaats.

De speelster die na afloop van beide evenementen bij elkaar opgeteld het beste resultaat heeft bereikt wint het toernooi.

Lees hier ook het interview met Bertens over haar rentree op de wedstrijdbaan.

Dit format geldt ook voor de mannen. Hun deelnemersveld bestaat uit Dominic Thiem, Matteo Berrettini, Jannik Sinner, Roberto Bautista Agut, Jan-Lennard Struff en Tommy Haas.

De bett1 ACES wordt dagelijks vanaf 12.00 uur uitgezonden door Eurosport en de Eurosport Player.

Meer informatie over dit demonstratietoernooi vind je hier.

KNLTB Charity Tour
Van Borne tot Zandvoort en van Den Haag tot Haren. Veel (internationale) toptennisevenementen zijn de afgelopen periode in heel het land afgelast. Om de gedupeerde verenigingen en hun bezoekers tegemoet te komen en de Nederlandse spelers wedstrijdritme op te laten doen worden de komende twee weken oefenwedstrijden op diverse parken verspreid over Nederland georganiseerd.

Met deze wedstrijden wordt tevens geld ingezameld voor vier goede doelen: de Esther Vergeer Foundation, Richard Krajicek Foundation, Stichting Pole Position en Jeugdfonds Sport & Cultuur.

De organiserende verenigingen hebben de mogelijkheid om op dezelfde dag van de trainingswedstrijd een activiteit te organiseren, zoals een clinic of kidspersconferentie, met één van de deelnemers aan de KNLTB Charity Tour.

Bekende namen als Robin Haase, Tallon Griekspoor, Botic van de Zandschulp, Lesley Pattinama-Kerkhove, Diede de Groot, Arianne Hartono hebben hun deelname toegezegd.