HK090617 203

Sluiter haalde als nummer 866 finale in Rosmalen: 'Goed verhaal op feestjes en verjaardagen'

Door de coronapandemie is Libéma Open 2020 opgeschoven naar 5-13 juni 2021. In de week dat het evenement op de prachtige grasbanen van het Autotron ’s-Hertogenbosch dit jaar zou hebben moeten plaatsvinden blikt Libéma Open elke dag samen met een speler terug op zijn of haar mooiste, grappigste, ontroerendste en succesvolste momenten tijdens het toernooi. Dit keer met voormalig finalist Raemon Sluiter, die in 2009 als mondiale nummer 866 de finale bereikte.

Zijn naam staat sindsdien in de boeken als laagst geklasseerde finalist in een ATP-finale, wat naar eigen zeggen een goed verhaal is op feestjes en verjaardagen.

Het toernooi in 2009 was een sprookjesverhaal, maar kende helaas geen sprookjesachtig einde voor de sympathieke Rotterdammer, die met een warm gevoel terugkijkt op al zijn deelnames.

Zijn mooiste herinnering is opvallend genoeg niet zijn finale op een uitverkocht centre court, maar zijn partij tegen een jonge Roger Federer op een volgepakt Court 3.

Wie zijn lastigste tegenstander was zie je in het video-interview hierboven, waarin hij ook terugblikt op zijn rol van coach toen Kiki Bertens vorig jaar de finale bereikte van het WTA-evenement.

(Bron: Libéma Open)