KNLTB Vlag wapperen wind

Nederlandse jongens en meisjes strijden in Haren om finaleronde Nations Challenge

Zowel de Nederlandse jongens als meisjes doen van 25 tot en met 28 juli een gooi naar de finaleronde van de Tennis Europe Nations Challenge by HEAD, het Europese landentoernooi voor jongens en meisjes tot en met twaalf jaar. Haren is één van de steden waar deze week groepsfaseduels worden afgewerkt.

Haren is al sinds de start van het toernooi, in 2007, één van de speelsteden een groepsfase plaats vindt. De Nederlandse teams staan deze week onder leiding van Alex Reijnders en Kelvin Nieberg.

Reijnders is de coach van het jongensteam, dat bestaat uit Thijs Bogaard, Mees Rottgering en Hidde Schoenmakers. Turkije, Letland, Italië, Finland, Estland en België zijn de mogelijke tegenstanders op de banen van Tennis- en Squashclub Haren. Van deze zeven landen plaatsen twee zich voor de finaleronde, waarin de teams volgende maand strijden om de eindzege van de Nations Challenge. De andere drie groepen bestaan uit acht landen, waaruit eveneens twee landen doorgaan naar de finaleronde.

Nieberg kan kiezen uit Britt du Pree, Lina Ilahi en Senna van den Heuvel. Zij hebben België, Denemarken, Groot-Brittannië, Letland, Luxemburg en Oekraïne als mogelijke tegenstanders. Bij de meisjes zijn er twee groepen van zeven landen en twee groepen van acht landenteams.

Voor Du Pree is het de tweede keer dat ze Nederland vertegenwoordigt in dit landentoernooi. Vorig jaar sloeg zij zich aan de zijde van Rose Marie Nijkamp en Loes Ebeling Koning naar de finaleronde, toen in Ajaccio.

Het Nederlandse jongensteam versloeg drie landen in 2018, maar Manvydas Balciunas, Pieter de Lange en Emanuel Jessy Tan kwamen één zege tekort voor een plaats in de finale. Een landenontmoeting bestaat uit maximaal drie duels, twee enkelspelen en een dubbelspel.

De finaleronde is dit jaar van 8 tot en met 11 augustus in het Franse Dijon. Klik hier voor meer informatie over de Tennis Europe Nations Challenge by HEAD.