KNLTB Vlag wapperen wind

Nederlandse jongens en meisjes grijpen net naast finaleronde Nations Challenge

Tennis- en Squashclub Haren was afgelopen weekeinde het toneel van een spannende strijd waarbij de Nederlandse junioren goed voor de dag kwamen op de Tennis Europe Nations Challenge by HEAD, een Europees landentoernooi voor spelers tot en met twaalf jaar. Jammer genoeg plaatsten zowel de jongens als de meisjes zich net niet voor de finaleronde in Frankrijk.

De Nederlandse formaties met links Kelvin Nieberg en rechts Alex Reijnders.

De jongens, gecoacht door Alex Reijnders, waren oppermachtig in hun groep met titelverdediger België, Turkije en Letland. Het team dat bestond uit Thijs Bogaard, Mees Rottgering en Hidde Schoenmakers won drie keer met 3-0 en stond slechts één set af in negen wedstrijden. Dat was op zaterdag in het dubbelspel tegen Turkije. Een dag later ging het tegen Finland, nummer twee in de andere groep, om een plaats in de eindronde in Dijon, Frankrijk.

De teams ontliepen elkaar vrijwel niets. Mees Rottgering (FOTO ONDER) klopte de Fin Felix Alopaeus met 6-4, 6-1, maar na de winst van Oskari Paldanius over Thijs Bogaard (in de tiebreak van de derde set) moest het dubbelspel de beslissing brengen. Hierin trokken de Fin met 12-10 in de supertiebreak aan het langste eind.

Meisjes
Door een groep met Denemarken, Luxemburg en België te winnen verzekerde het team onder leiding van Kelvin Nieberg zich van de play-offs in het Groningse Haren. De Nederlandse meiden Britt du Pree, Lina Ilahi en Senna van den Heuvel klopten achtereenvolgens Denemarken, Luxemburg en België in de groepsfase. Onze landgenotes wonnen twee keer met 3-0 en speelden vervolgens tegen België om de winst in de groep. Het werd een spannende ontmoeting tussen de 'Lage Landen' en de beslissing viel pas in de supertiebreak van het dubbelspel. Na de enkelspelen stond het 1-1. Du Pree en Ilahi trokken daarna met 6-1, 3-6 en 10-5 aan het langste eind tegen Lea Malazdra en Lauren Seye.

Op zondag kwam Nederland tekort tegen Oekraïne, dat duidelijk een maatje te groot was en met 2-1 won. De Oost-Europeanen pakten beide enkelspelen met ruime cijfers. In het dubbelspel knokten Du Pree en Van den Heuvel zich naar een overwinning op Mariia Drobysheva en Yelyzaveta Kotliar: 3-6, 6-3, 10-8.

Onderstaande landen hebben zich geplaatst voor de finaleronde van de Tennis Europe Nations Challenge, van 8 tot en met 11 augustus in het Franse Dijon (jongens) en Ajaccio (meisjes).

Jongens: Tsjechië, Spanje, Bulgarije, Frankrijk, Roemenië, Rusland, Finland en Italië.
Meisjes: Bulgarije, Frankrijk, Tsjechië, Slowakije, Italië, Rusland, Groot-Brittannië en Oekraïne.

Klik hier voor meer informatie en alle uitslagen van de Tennis Europe Nations Challenge by HEAD.

src=/link/1b20a0ec349f400fa30101c49f1eff6f.aspx