Britt Du Pree

Wassermann, Koevermans, Röttgering en Du Pree eerste kampioenen van NOJK 2019

Miko Wasserman, Anouk Koevermans, Mees Röttgering (foto) en Britt du Pree hebben zich in De Rhijenhof te Den Haag gekroond tot indoorkampioenen. Daarmee is het eerste deel van de Nationale Overdekte Junioren Kampioenschappen afgerond.

De NOJK is dit jaar in drie stukken geknipt. Deze week beginnen op woensdag de leeftijdscategorieën -14 en -18 jaar aan hun titelstrijd. Op 14 en 15 december wordt het dubbelspel afgewerkt voor alle categorieën op één na. In verband met de kwalificatie voor de NK Tennis is er geen dubbelspel voor de spelers tot en met achttien jaar.

Zoals gebruikelijk waren eerst de junioren in de leeftijdsklassen -12 en -16 jaar aan de beurt en daarin kroonde Miko Wasserman en Anouk Koevermans zich tot kampioenen bij de 15/16-jarigen.

Wasserman had in de halve eindstrijd bijna twee uren en drie kwartier nodig om zich te ontdoen van Freek Donselaar (2-6, 7-6, 6-4) om vervolgens in de finale vlot af te rekenen met Brian Bozemoj: 6-2, 6-3. Wasserman verloor vorig jaar op de NOJK nog kansloos van de latere kampioen Guy den Ouden, die dit jaar een gooi doet naar de titel bij de oudste junioren.

Koevermans bleef de hele week zonder setverlies. Na in de halve eindstrijd had te hebben afgerekend met de als tweede geplaatste Sophie Schouten (6-1, 7-6) was de dochter van Davis Cup-held Mark Koevermans in de finale met 6-3, 7-5 te sterk voor de als eerste geplaatste Florentine Dekkers. Vanwege een elleboogblessure was de nummer drie bij de meisjes tot en met zestien jaar, Sarah van Emst, niet van de partij.

Lange geschiedenis van onderlinge duels

Vorig jaar waren de rollen nog omgedraaid in de finale bij de meisjes tot en met veertien jaar. Toen won Dekkers van Koevermans. Dat was ook bij de NJK (outdoor) het geval. De twee hebben een lange geschiedenis van onderlinge duels. Ook in 2016 stonden ze in de finale van de NJK en NOJK tegenover elkaar, toen bij de meisjes van twaalf jaar en jonger. Koevermans won die beide duels.

Koevermans verloor dit jaar op de NJK in de finale van Anouck Francken Peeters, die daarmee een ticket verdiende voor de NK Tennis in Alphen aan den Rijn.

Röttgering en Du Pree oppermachtig

In de jongste leeftijdsklasse won Mees Röttgering zondag met 6-1, 6-4 van Thijs Bogaard. Dit was een herhaling van de finale -12 jaar van de NJK die Rötgering won met 6-7, 6-2, 6-0.

Du Pree was na haar titel op de NJK afgelopen zomer ook oppermachtig op de NOJK. De Pree stond slechts acht games af in vijf wedstrijden. In de finale klopte ze Silver Bijlsma met 6-2, 6-1. Bijlsma was verrassend doorgedrongen tot de finale.

Klik hier voor schema's en uitslagen van de NOJK -12 en -16 jaar.

Klik hier voor meer informatie over de NOJK -14 en -18 jaar, die woensdag van start gaan.