Bozemoj/Paardekooper

Dubbeltitels voor Bozemoj/Paardekooper en De Koning/De Mooij op NOJK

De nationale overdekte junioren kampioenschappen (NOJK) waren dit jaar in drieën geknipt. Na de titels in het enkelspel stond in Racketcentrum de Rhijenhof afgelopen weekeinde de titelstrijd in het dubbelspel op het programma.

Brian Bozemoj heeft een uitstekend NOJK Tennis in de categorie -16 jaar achter de rug. Na zijn finaleplaats in het enkelspel won Bozemoj met Stijn Paardekooper de nationale titel in het dubbelspel.

Op de banen van Racketcentrum de Rhijenhof wonnen Bozemoj en Paardekooper, de nummers één van de plaatsingslijst, in de finale van de ongeplaatste Julius Bult en Teun Rozenberg, 6-7 (4), 6-1 en 10-8. Bult en Rozenberg hadden op weg naar de finale gewonnen van de nummers twee (Miko Wassermann en Karel Blom) en drie (Daniel Verbeek en Steffan van Weldam) van de plaatsingslijst.

In het toernooi bij de meisjes -16 jaar waren de als tweede geplaatste Rikke de Koning en Eloise de Mooij (foto) oppermachtig. In vier wedstrijden verspeelde het duo slechts vijftien games. In de eindstrijd werd met 6-1 en 6-4 gewonnen van de als vierde geplaatste Charlotte Haas en Britt van Zeelst.

Boogaard trekt goede lijn enkelspel door

In de jongste leeftijdscategorie, -12 jaar, haalden Thijs Boogaard en Sander Paradis de nationale titel binnen. Voor Boogaard was het zijn tweede finale, in het enkelspel moest hij zijn meerdere erkennen in Mees Röttgering. Boogaard en Röttgering stonden ook tegenover elkaar in de dubbelspelfinale. Boogaard en Paradis wonnen van de als tweede geplaatste Röttgering en Hidde Schoenmakers, 6-4, 6-1.

In het meisjestoernooi sleepte Britt Du Pree haar tweede NOJK-zege in de wacht. Na haar zege in het enkelspel won ze met Lina Ilahi ook het dubbelspel. Het als eerste geplaatste duo was met 6-2, 6-4 te sterk voor Silver Bijlsma en Megan Caffin, de nummers twee van de plaatsingslijst. In het enkelspel had Du Pree de finale ook al gewonnen van Bijlsma.

Temming en Wagenaar winnaars in categorie -14

Jay Temming en Lars Wagenaar vormen een uitstekend duo in het dubbelspel. Ze wonnen dit jaar onder andere de Tennis Europe-toernooien in Meppel en Rotterdam. Bij het NOJK waren Temming en Wagenaar als eerste geplaatst. In de eindstrijd versloegen ze Manvydas Balciunas en en Pieter de Lange, 6-4, 7-6 (5). Balciunas en De Lange waren de nummers drie van de plaatsingslijst.

Ook bij de meisjes in de categorie -14 ging de nationale titel naar de nummers één van de plaatsingslijst, Annelin Bakker en Rose Marie Nijkamp. Zij klopten de als tweede geplaatste Isis van den Broek en Nina Kwakman, 1-6, 6-3 en 10-4. Bakker en Van den Broek stonden ook al tegenover elkaar in het enkelspel, Van den Broek werd Nederlands kampioene door met 7-5 en 6-4 te winnen.

Klik hier voor alle uitslagen en schema's van het NOJK dubbelspel.