KNLTB Vlag wapperen wind

Definitieve selectie Nederlands Davis Cupteam bekend

Paul Haarhuis, captain van het Nederlands Davis Cupteam heeft de definitieve selectie gemaakt voor het Davis Cupduel tegen Tsjechië. Haarhuis kiest voor dit duel Robin Haase (ATP-58), Tallon Griekspoor (ATP-233), Scott Griekspoor (ATP-266), Jean-Julien Rojer (ATP-19, dubbelspel) en Matwé Middelkoop (ATP-38, dubbelspel). Haarhuis kiest voor de spelers die op dit moment het beste in vorm zijn. Thiemo de Bakker valt voor deze ontmoeting af.

Het Nederlands Davis Cupteam speelt op 1 en 2 februari 2019 een uitwedstrijd tegen Tsjechië, de huidige nummer 13 van de wereldranglijst. De winnaar van deze kwalificatieronde plaatst zich voor het Davis Cup eindtoernooi volgens de nieuwe opzet.

Tsjechië

Ook Tsjechië heeft vandaag hun definitieve selectie gemaakt. Het Tsjechische team bestaat uit Ji?í Veselý, Lukáš Rosol, Adam Pavlasek, de 18-jarige Tomáš Machá? en de 19-jarige Jiri Lechek.

Nederland vs. Tsjechië

Nederland en Tsjechië speelden zeven keer eerder tegen elkaar. De onderlinge tussenstand is 5-2 in het voordeel van Tsjechië. In september 2017 speelden de twee landen voor de laatste keer tegen elkaar in Den Haag, waarin Nederland met 3-2 won en daardoor promoveerde naar de Wereldgroep.

Live via Tennis.nl

Volg het Davis Cupduel tussen Nederland en Tsjechië volgend weekend live via Tennis.nl.