Olympische Spelen

Datum

Locatie & plaats

Japan
Tokyo

Olympische Spelen 2021

Als gevolg van het coronavirus is het grootste sporttoernooi van de wereld een jaar uitgesteld. De Olympische Spelen vinden van 23 juli tot en met 8 augustus plaats in Tokyo, Japan. Sporters die zich reeds voor de Olympische Spelen geplaatst hadden, behouden hun ticket.

Nederlandse spelers

Kiki Bertens, Demi Schuurs, Wesley Koolhof en Jean-Julien Rojer zullen voor Nederland uitkomen in Tokyo en voor TeamNL strijden om de Olympische medailles. Bertens is van hen de enige speelster die zal uitkomen in het enkelspel. Daarnaast zal ze in elk geval dubbelen met haar goede vriendin Demi Schuurs. De Olympische Spelen zijn voor haar het laatste toernooi. Daarna zal ze haar loopbaan als professioneel tennisser afsluiten. 

Koolhof en Rojer komen samen uit in het dubbelspel. Of en in welke samenstellingen er mee wordt gedaan aan het gemend dubbelspel is nog niet duidelijk. Dit kan tot 27 juli ter plekke worden ingeschreven.

Tennistoernooi

Het tennistoernooi start op zaterdag 24 juli en duurt tot en met zondag 1 augustus en vindt plaats in het Ariake Tennis Park in de Japanse stad Koto. Er zal worden gespeeld op hardcourt.

De loting is op donderdag 22 juli om 14.00 uur plaatselijke tijd. Het is in Nederland 7 uur eerder, wat betekent dat de loting voor ons om 7.00 uur zal zijn.  Voor meer informatie over het tennistoernooi, klik hier