Floor Lissone

Voorspeeldagen

Vanaf 1 juli is het mogelijk om jeugdspelers in te schrijven voor de KNLTB voorspeeldagen van de instroomtrainingen. Dit cluboverstijgende instroomprogramma van tenminste 30 trainingen per jaar is bedoeld voor gedreven tennissers in de leeftijdscategorie 7 t/m 10 jaar die potentie hebben. De voorspeeldagen worden in augustus en september door het gehele land georganiseerd door de KNLTB en haar instroompartners. Een voorspeeldag staat in het teken van veel tennissen en bewegen samen met andere enthousiaste kinderen.

Cluboverstijgende trainingen

Tijdens een voorspeeldag wordt gekeken welke talentvolle en gedreven kinderen in aanmerking komen voor cluboverstijgende instroomtrainingen bij één van de KNLTB instroompartners. Met deze trainingen blijven de kinderen gewoon lid van hun eigen vereniging, maar krijgen ze een extra mogelijkheid (bovenop de huidige clubtrainingen) om ook één keer per week te trainen met kinderen van een gelijkwaardig niveau. Deze extra training komt ten goede aan het spelplezier van de kinderen, waardoor ze geboeid blijven, langer lid blijven van de vereniging en meer wedstrijden zullen spelen.

Oranje en groen

De voorspeeldagen zijn voor kinderen van 7 tot en met 10 jaar oud en worden opgesplitst in een speelmoment voor oranje en een speelmoment voor groen.

  • oranje: 7 en 8 jaar (spelers geboren in 2012 en 2013)
  • groen: 9 en 10 jaar (spelers geboren in 2010 en 2011)

Doordat we verwachten dat kinderen die deelnemen aan de instroomtrainingen ongeveer een jaar vooruit lopen qua niveau, komen deze leeftijden niet exact overeen met de officiële Tenniskids leeftijden.

Inschrijven

Ken je talentvolle jeugdspelers die gemotiveerd zijn om beter te worden? Wijs deze kinderen en hun ouders of verzorgers op de voorspeeldagen. Wil je als ouder of verzorger je kind inschrijven voor een voorspeeldag? Klik dan hier en vink onder 'Tennissers' de 'voorspeeldagen jeugdtennis' aan. Zoek vervolgens naar een voorspeeldag bij jou in de buurt en klik op ‘details’ om jouw kind in te schrijven voor de desbetreffende voorspeeldag.

Veelgestelde vragen