MF Libema Suzan Lamens

Suzan Lamens

Naam: Suzan Lamens
Woonplaats: Den Haag
Geboortedatum: 5 juli 1999
Links/rechtshandig: Rechtshandig
Enkelhandig/dubbelhandig: Dubbelhandige backhand
Hoogste positie enkelspel: 161
Aantal gewonnen toernooien: 4 ITF titels
Bijzonder weetje: In 2022 was Suzan onderdeel van TeamNL tijdens het Billie Jean King Cupduel tegen Spanje, in Maaspoort Den Bosch.

Suzan Lamens is geboren en getogen in Berkel en Rodenrijs, tevens de plek waar ze begon met tennissen. ATV Berkenrode was de plek waar ze haar eerste meters maakte op de tennisbaan. Bij deze vereniging is ze in de Eredivisie nog altijd te bewonderen.

Lamens is bezig aan een grote opmars op de wereldranglijst, met een career high op de 170ste positie in de maand mei. Ze eindigde het jaar 2021 op plek 277 van de wereldranglijst in het enkelspel, daar heeft in een half jaar tijd dus al ruim 100 posities van af kunnen slaan. Haar volgende doel zal vast en zeker de top 100 zijn.

De 22-jarige Zuid-Hollandse is ook de kersverse huidig Nederlands Kampioene. Ze versloeg op 19 december 2021 op het NTC Stéphanie Visscher in de finale met 6-3 6-2. Deze lijn heeft ze in het nieuwe kalenderjaar glansrijk doorgezet. In april 2022 maakte ze haar WTA debuut in Bogota. Het hoofdtoernooi bereiken was daar niet eens het hoogtepunt, aangezien ze haar eerste wedstrijd op de WTA Tour wist om te zetten in winst. Een debuut op de grote GrandSlams lonkt, haar eerste poging zal zich snel voordoen met Roland Garros in het verschiet.

Volg Suzan Lamens op social media: