MF BJKC 16 april 2022DSC08915 kopie

Demi Schuurs

Naam: Demi Schuurs
Woonplaats: Maastricht
Geboortedatum: 1 augustus 1993
Links/rechtshandig: Rechtshandig
Enkelhandig/dubbelhandig: Dubbelhandige backhand
Hoogste positie dubbelspel: 7
Aantal gewonnen toernooien: 20 ITF en 14 WTA-titels in het dubbelspel
Hoogtepunt tot nu toe: Behaalde in 2018 maar liefst 3 Premier Five overwinningen, dit zijn de hoogste toernooien na de Grand Slam toernooien
Bijzondere prestatie: Heeft als jeugdspeler zowel de USopen als de Australian open gewonnen in het dubbelspel

Achter de naam Schuurs kun je met gemak een vinkje van topsport zetten. Lambert Schuurs, de vader van Demi was een handbalprof en speelde de meeste interlands voor Nederland. Perr Schuurs is speler van Ajax, waar hij centraal in de verdediging staat. Dubbelspecialiste Demi is meer een aanvaller en zoekt graag het net op waar ze haar sterke volleys in stelling kan brengen.

Het dubbelspel zat al vroeg in het bloed bij de 28-jarige Limburgse. In 2011 bereikte ze bij alle Grand Slamtoernooien voor junioren de finale van het dubbelspel. Dit leverde een titel bij de Australian- en US Open op.

In 2015 wist Schuurs haar eerste hoofdprijs bij de profs op de WTA Tour te pakken. In Polen won ze met haar Belgische partner Ysaline Bonaventure de Katowice Open. Dat Schuurs dit aan de zijde deed van een Belgische partner is geen toeval. De in Sittard geboren speelster traint al jaren in België.

Schuurs is een doorzetter en vechter op de baan. Voordat ze zich volledig ging concentreren op het dubbelspel heeft ze wel honderd speelsters een berichtje gestuurd met de vraag om samen te spelen. Inmiddels behoort ze zelf tot de absolute wereldtop en heeft ze 14 WTA-titels op haar palmares staan. Drie keer kwalificeerde ze zich voor de prestigieuze WTA Finals.

Vorig jaar ging voor Schuurs een lang gekoesterde droom in vervulling. Ze mocht samen met Kiki Bertens meedoen aan de Olympische Spelen in Tokio. Ze is een echte teamspeelster en trots om voor Nederland uit te komen.

In het laatste optreden in de Billie Jean King Cup won Schuurs samen met Arantxa Rus het dubbelspel tegen China. Oranje plaatste zich zodoende met 3-2 voor de Qualifiers ronde tegen Spanje.

Volg Demi Schuurs op social media

  • Facebook
  • Instagram