tenniskids oranje menzis plezier

Instroomprogramma

Om actiever betrokken te zijn bij kinderen met cluboverstijgend niveau in de leeftijdscategorie 7 tot en met 10 jaar, heeft de KNLTB in 2020 een netwerk van leraren opgezet dat verantwoordelijk is voor een cluboverstijgend instroomprogramma. Het programma is bedoeld voor gedreven jeugdspelers. Met de instroomtrainingen blijven de jeugdspelers gewoon lid van hun eigen vereniging, maar krijgen ze een extra mogelijkheid (bovenop de clubtrainingen) om ook één keer per week te trainen met kinderen van een gelijkwaardig niveau. Voor de KNLTB zijn de trainingen een manier om talent te herkennen. 

Inhoud programma

Het instroomprogramma bestaat uit tenminste een 30-weeks trainingsprogramma waarin tennis- en bewegingsvaardigheden centraal staan. Het programma wordt door iedere instroomleraar in twee trainingsgroepen aangeboden: één groep oranje (7/8 jaar) en één groep groen (9/10 jaar). Het uitgangspunt voor elke trainingsgroep is dat deze bestaat uit 8 tot 10 gelijkwaardige kinderen. 

Voorspeeldagen

De groepen voor de instroomtrainingen worden samengesteld tijdens een zogenoemde voorspeeldag. De voorspeeldagen voor het instroomprogramma 2022-2023 zijn geweest op verschillende locaties. 

Oranje en groen
Bij de voorspeeldagen wordt er onderscheid gemaakt tussen oranje en groen:

  • Oranje: 7 en 8 jaar (spelers geboren in 2015 en 2014) 
  • Groen: 9 en 10 jaar (spelers geboren in 2013 en 2012) 

Doordat we verwachten dat kinderen die deelnemen aan het KNLTB instroomprogramma ongeveer een jaar vooruit lopen qua niveau, komen deze leeftijden niet exact overeen met de officiële Tenniskids leeftijden. 

Landelijk netwerk

Op dit moment hebben wij 32 instroomlocaties waar trainingen gegeven gaan worden.

Instroomlocaties seizoen 2022-2023

 

Veelgestelde vragen - Instroomtraining