WhatsApp Image 2022 07 10 at 3.42.50 PM

Dagverslag zondag 10 juli: Ontknoping van week toptennis

Wie pakt de titel van de tweede editie van de Amstelveen Women’s Open? Op die vraag wordt vandaag antwoord gegeven door Simona Waltert of Emma Navarro.

Waltert was gisteren de laatste tegenstandster van Quirine Lemoine. De winnares van de eerste editie van de Amstelveen Women’s Open had aangekondigd dat ze bezig was aan haar laatste ITF- toernooi. De dertigjarige speelster uit Woerden houdt wat internationaal tennis betreft haar rackets vanaf nu in de tas.

Lemoine ging dan ook door diverse emoties gedurende haar halve finale partij tegen Waltert. De Zwitserse, als vierde geplaatst, brak Lemoine in beide sets maar liefst drie keer. Zelf moest ze in de openingsset een break inleveren en in het tweede bedrijf verloor ze twee keer haar opslaggame, maar de opgebouwde marge was voldoende voor een 6-3 6-4 zege.

De andere finaliste kwam uit het duel tussen Navarro en Sara Bejlek. De 21-jarige Amerikaanse stond een set en 5-1 achter, maar wist de partij op wonderbaarlijke wijze toch nog naar haar hand te zetten. Via 4-6 7-6(3) 6-3 plaatste Navarro zich voor de eindstrijd tegen Waltert.

De finale in het dubbelspel werd ook op zaterdag gespeeld. Het Spaanse duo Bolsova Zadoinov/ Maristany Zuleta de Reales greep de titel door het Tsjechische koppel Laboutkova/Bayerlova met 6-2 6-2 kansloos te laten.

De finale in het enkelspel begint vanmiddag om 13.00 uur en de toegang is gratis.