Y4A8897 (1)

Dagverslag zaterdag 9 juli: Start van spannend finaleweekend

De 32 deelneemsters die maandag begonnen aan de Amstelveen Women’s Open hadden allemaal het doel of de droom om het finaleweekend te bereiken. Slechts vier speelsters is dat gegund. Zij strijden vandaag om een finaleplek.

Eén van die vier is Quirine Lemoine. De titelverdedigster knokte zich in de kwartfinale op vrijdag knap langs Suzan Lamens. De dertigjarige speelster uit Woerden is bezig aan haar laatste internationale toernooi als professioneel. Lemoine verlengde haar loopbaan door met 6-4 7-6(6) te winnen van de als tweede geplaatste Lamens en is de laatst overgebleven Nederlandse speelster.

De andere halve finalisten komen uit de Verenigde Staten, Tsjechië en Zwitserland.

De Zwitserse Simona Waltert had maar liefst drie uur en twintig minuten nodig om Antonia Ruzic van zich af te schudden. Het vierde reekshoofd werkte in de tiebreak van de derde set een wedstrijdpunt weg om uiteindelijk met 6-4 6-7(8) 7-6(7) de halve finale tegen Lemoine te bereiken.

De als zevende ingeschaalde Sara Bejlek had beduidend minder moeite om zich bij de laatste vier te scharen. De Tsjechische was met 6-2 6-1 een maatje te groot voor qualifier Barbara Haas uit Oostenrijk.

Emma Navarro had drie sets nodig om zich langs Aliona Bolsova Zadoinov te slaan. De speelster uit Amerika kwam terug van een set achterstand tegen de Spaanse nummer zes van de plaatsingslijst: 4-6 6-2 7-5.

Het programma op het centre court van het NTC begint om 11.00 uur met de eerste enkelspelpartij tussen Bejlek en Navarro.

Vervolgens betreden Lemoine en Waltert de hoofdbaan om uit te maken wie de tweede finaleplek in handen krijgt.

Als afsluiter wordt de eindstrijd in het dubbelspel gespeeld. Het Tsjechische duo Laboutkova/Bayerlova en het Spaanse duo Bolsova Zadoinov/ Maristany Zuleta de Reales strijden om de titel.

De toegang tot het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen is gratis, ook voor het finaleweekend kan je vrij naar binnen!