Anouk Vraencken Peters 2

Dagverslag woensdag 6 juli: Wervelende woensdag op W60

Gisteren werd nog volop gestreden om de laatste plekken in het hoofdschema. Anouck Vrancken Peeters knokte zich in ruim twee uur langs Nicole Khirin en verdiende daarmee een plaats in het hoofdtoernooi. Demi Tran redde het helaas niet tegen Tayisiya Morderger.

Op het centre court werden twee de eerste ronde partijen gespeeld. Jasmijn Gimbrere moest in de middag met 6-1 6-2 haar meerdere erkennen in Nefisa Berberovic.

De avondsessie was de wedstrijd van de dag tussen titelverdedigster Quirine Lemoine en voormalig nummer 32 van de wereld Kurumi Nara. Het fraaie gevecht werd met 6-2 7-5 gewonnen door Lemoine, die in de tweede set een 5-3 achterstand wist om te buigen.

Lemoine neemt het in de tweede ronde op tegen de als vijfde geplaatste Dea Herdzelas of Erica Oosterhout uit Amerika. Zij treffen elkaar vanmiddag op baan 1.

Het centre court kleurt vandaag bijna volledig oranje. Afgezien van de openingspartij om 11.00 uur tussen Joanne Zuger en Emma Navarro komt in elke volgende wedstrijd minimaal één Nederlandse speelster in actie.

Als eerste is het de beurt aan Stephanie Visscher. De wildcardspeelster neemt het op tegen Antonia Ruzic uit Kroatië.

Niet voor 13.30 is het centre court voor Lexie Stevens, die ook met een wildcard is toegelaten, en topseed Anastasia Tikhonova. Direct na deze confrontatie is er het Nederlandse onderonsje tussen Merel Hoedt en Eva Vedder.

Op het avondaffiche staan de namen van Suzan Lamens en Vrancken Peeters. De nummer twee van de plaatsingslijst en de qualifier betreden om 19.00 uur de arena.

De toegang tot het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen is tot en met zondag gratis, ook in het finaleweekend kan je dus vrij naar binnen.