Y4A8759 (1)

Dagverslag vrijdag 8 juli: Vrijdag = kwartfinaledag

Wie van de acht overgebleven speelsters gaan het finaleweekend in? Die vraag wordt vandaag beantwoord. Maar voor het zover is eerst een korte terugblik op de wedstrijden van gisteren.

Want wat werd er goed getennist op de banen van het NTC. Winnares van vorig jaar Quirine Lemoine had het een set lastig tegen Erica Oosterhout, maar toen ze de openingsset in de tiebreak binnen had gesleept denderde ze over de Amerikaanse heen: 7-6(3) 6-1.

Het Nederlandse onderonsje tussen Suzan Lamens en Eva Vedder werd beslist in het voordeel van Lamens. De nummer twee van de plaatsingslijst toonde haar klasse en sloeg zich met 6-2 6-4 naar de laatste acht.

Lexie Stevens redde het helaas niet. Tegen Barbara Haas won ze wel de openingsset met 7-5, maar moest vervolgens met 6-3 6-2 haar meerdere erkennen in de Oostenrijkse qualifier.

Dat betekende dat twee Nederlandse speelsters zich wisten te plaatsen voor de kwartfinales van vandaag. En laten die nou net tegen elkaar aantreden voor een plek bij de laatste vier.

Het duel tussen Lamens en Lemoine is de wedstrijd van de dag en staat gepland om 18.30 uur op het centre court.

Daarvoor zullen om 12.00 uur Emma Navarro en Aliona Bolsova Zadoinov de hoofdbaan betreden. Om 13.30 uur zijn Haas en de als zevende geplaatste Sara Bejlek uit Tsjechiƫ aan de beurt.

Het dubbelspel tussen de als vierde geplaatsten Isabelle Haverlag en Jasmijn Gimbrere en de Spaanse tandem Bolsova Zadoinov/Maristany Zuleta de Reales start om 16.00 uur.

Op baan 1 kruisen Antonia Ruzic en vierde reekshoofd Simona Waltert de degens voor een plaats in de halve finale.

Op dezelfde baan worden ook de halve finale in het dubbelspel tussen het Tsjechische koppel Laboutkova/Bayerlova en het Duitse duo Morderger/Morderger gespeeld. Dus kom gerust kijken!

De toegang tot het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen is van maandag t/m zondag gratis, ook voor het finaleweekend kan je vrij naar binnen!