Eva Vedder

Dagverslag donderdag 7 juli: Drukke donderdag met alle tweede rondepartijen

Lexie Stevens zorgde gisteren voor een grote stunt op het centre court door eerste reekshoofd Anastasia Tikhonova met 7-5 7-5 naar huis te sturen. Op de hoofdbaan werden meer spannende partijen afgewerkt.

Anouck Vrancken Peeters maakte het Suzan Lamens twee sets heel lastig. De nummer twee van de plaatsingslijst had twee tiebreaks nodig om zich van de qualifier te ontdoen. Eva Vedder bereikte ook de tweede ronde na een spannende strijd met Merel Hoedt. Vedder was met 7-6(2) 7-5 net iets koelbloediger dan wildcardspeelster Hoedt.

Stephanie Visscher redde het niet tegen Antonia Ruzic, waardoor er in totaal vier Nederlandse speelsters bij de laatste 16 zijn overgebleven.

Quirine Lemoine, die op dinsdag al haar eerste rondeduel tegen Kurumi Nara wist te winnen, opent vandaag het centre court. De titelverdedigster doet dat met de Amerikaanse qualifier met de Nederlandse naam Erica Oosterhout aan de overkant van het net.

Vervolgens is het de beurt aan Sinja Kraus uit Oostenrijk en de Spaanse Aliona Bolsova Zadoinov, waarna er een compleet Nederlands treffen op het menu staat. Lamens neemt het dan op tegen Vedder.

De middagsessie wordt afgesloten met een duel tussen Stevens en Barbara Haas. De Oostenrijkse heeft zich via het kwalificatietoernooi naar de tweede ronde in het hoofdschema geslagen.

De dag op het centre court wordt afgesloten met om 19.00 uur een dubbelspel. Isabelle Haverlag en Jasmijn Gimbrere betreden dan het centre court om het samen op te nemen tegen Tena Lukas en Dea Herdzelas.

Op de overige banen staan ook mooie internationale wedstrijden gepland. Op baan 1 staan drie singles en twee dubbels op het programma. Op baan 2 wordt een single en een dubbel gespeeld.

De toegang tot het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen is tot en met zondag gratis, ook in het finaleweekend kan je dus vrij naar binnen.