Amstelveen Womens Open Tran

Dagverslag dinsdag 5 juli: Laatste kwalificatierondes en start hoofdtoernooi op het programma

Laatste kwalificatierondes en start hoofdtoernooi op het programma

De tweede dag van het Amstelveen Women’s Open staat in het teken van de laatste ronde in het kwalificatietoernooi en de start van het hoofdschema.

Demi Tran en Anouck Vrancken Peeters zijn de enige nog overgebleven Nederlanders die een kans maken zich bij de deelnemers in het hoofdtoernooi te voegen. Tran moet dan wel zien af te rekenen met Tayisiya Morderger uit Duitsland en Vrancken Peeters moet zien te winnen van de Israëlische Nicole Khirin.

De wedstrijd van de dag staat echter in de avond gepland. Om 19.00 uur betreedt Quirine Lemoine het centre court. De titelverdedigster gaat dan de strijd aan met Kurumi Nara. De Japanse is de voormalig nummer 32 van de wereld en heeft één WTA-titel op haar palmares staan. Voor Lemoine zou het wel eens haar laatste profwedstrijd kunnen zijn. De dertigjarige Woerdense heeft aangekondigd dat de Amstelveen Women’s Open haar laatste toernooi op de tour is.

Voordat het zover is, is het centre court in de middag voor Jasmijn Gimbrere. De wildcardspeelster neemt het om 14.00 uur op tegen Nefisa Berberovic uit Bosnië en Herzegovina. Die partij wordt gevolgd door het dubbelspel tussen de zusjes Tran en het Tsjechische koppel Laboutkova/Bayerlova.

Op de overige banen komen ook veel landgenoten in het dubbelspel in actie zoals het als vierde geplaatste duo Haverlag/Gimbrere tegen het koppel Visscher/Schnaider.

De jonkies Bente Spee en Nikki Redelijk treffen de nummers drie van de plaatsingslijst Daniela Vismane en Darya Astakhova.

De eerste wedstrijden starten om 11.00 uur. De toegang tot het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen is tot en met zondag gratis, ook in het finaleweekend kan je dus vrij naar binnen.